Молдова скоротить кількість російських дипломатів через «ворожі дії» Росії

Джерело: Reuters

В середу, 26 липня, міністр закордонних справ Молдови заявив, що Молдова скорочує кількість російських дипломатів у Кишиневі, та поскаржився на роки “ворожих дій” Росії.

“Ми погодилися з необхідністю обмежити кількість акредитованих дипломатів з Росії, щоб було менше осіб, які намагаються дестабілізувати Республіку Молдова”, – заявив міністр закордонних справ Ніколає Попеску на засіданні уряду.

За його словами, посольство Росії вже повідомлено про це рішення.

“Багато років ми були об’єктом ворожих дій і політики Росії. Багато з них здійснювалися через посольство”, – сказав він.

Директорка Департаменту інформації і преси МЗС Росії Марія Захарова заявила, що рішення Молдови “не залишиться без відповіді”, назвавши його “ще одним кроком у руйнуванні двосторонніх відносин” між країнами.

Раніше видання Insider і телеканал Jurnal TV повідомили, що на території посольства та сусіднього житлового будинку, який використовують дипломати та технічний персонал, росіяни облаштували “шпигунський пункт”.

Коментуючи повідомлення про шпигунське обладнання, Захарова сказала:

“Звинувачення в шпигунській діяльності співробітників російського посольства в Кишиневі безпідставні. Це фантастика, яка не має нічого спільного з реальністю”.

За даними синоптиків у суботу, 5 жовтня, частина країни опиниться у полоні дощів.

На платформі “YouTube” збільшать тривалість YouTube Shorts.

Генеральна прокуратура Росії подала позов проти низки великих енергетичних компаній Shell, про що свідчать судові документи.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

За даними ЗМІ, колишній президент США Барак Обама агітуватиме голосувати за віцепрезидентку США Камалу Гарріс за місяць до виборів.