Rheinmetall планує виробити та передати Україні 300 тисяч снарядів для Gepard – ЗМІ

Джерело: Bild

Німецька збройова компанія Rheinmetall планує поставити Україні 300 тисяч снарядів для Gepard, які допоможуть збивати ворожі безпілотники. Перші партії постачання очікуються вже найближчим часом.

Цьогоріч Rheinmetall збирається поставити українській армії 40 тисяч таких снарядів.

Як розповіли у виданні, для вирішення проблеми гострого дефіциту боєприпасів на фронті, Rheinmetall встановила нову виробничу лінію на своєму заводі в Унтерлюсі всього за кілька місяців. Це при тому, що зазвичай подібний процес займає не один рік.

Зазначається, що через нестачу снарядів воїни ЗСУ, як правило, роблять лише по п’ять залпів, хоча ця САУ здатна вистрілювати до 20 снарядів за одну чергу.

У Німеччині також фіксується брак таких боєприпасів, оскільки Gepard датується 1980-ми роками і документації на управління ними не залишилося. У зв’язку з цим інженерам довелося переробити існуючі 35-мм боєприпаси, призначені для бортового озброєння БМП, щоб використовувати їх в зенітних установках.

“Ця продукція рятує життя. Кожен збитий дрон важливий для жителів Києва та інших міст, які щодня побоюються нових атак”, – зауважив глава Rheinmetall Армін Паппергер.

Варто додати, Rheinmetall спорядить Україні два комплекси протиповітряної оборони Skynex у 2023 році.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи. 

У п’ятницю, 4 жовтня, суд у Мінську засудив десяток осіб до тюремного ув’язнення від двох до 25 років за допомогу в скоєнні того, що Білорусь назвала “терористичним актом” на військовому аеродромі за межами столиці минулого року.

Президент України Володимир Зеленський в п’ятницю, 4 жовтня, провів засідання Ставки в Сумській області.

Днями Букви розмістили допис про родину російського окупанта, де на першому фото – неповнолітня 9-класниця…