У США 5-річний хлопчик застрелив свого маленького брата, в обох дітей в організмах знайшли наркотики

Джерело: Insider

За даними місцевої влади, п’ятирічний хлопчик знайшов пістолет і застрелив свого 18-місячного молодшого брата в Лафайєтті, штат Індіана.

Обоє дітей мали у своїх організмах наркотики, влада звинувачує їхніх батьків у зневажливому ставленні та вживанні наркотиків.

У пресрелізі департаменту поліції Лафайєтта повідомили, що 24-річну Шатію Велч і 27-річного Деонту Джонсона заарештовано за інцидент, який трапився 28 березня, коли їхній п’ятирічний син застрелив свого брата.

Батько дітей Джонсон спочатку неодноразово заперечував наявність зброї у квартирі, але пізніше він сказав поліції, що його дружина Велч справді мала зброю. 

Велч повідомила поліції, що вона зберігала свій пістолет у скриньці під ліжком, але ще одні ключі від скриньки загубила. Проте, коли поліціянти обшукали квартиру, вони знайшли незачинений пістолет у ящику комода – на додаток до того, що був у сейфі під ліжком.

Поліція також знайшла у квартирі 93 таблетки фентанілу, марихуану та засоби для вживання наркотиків. Токсикологічний висновок розтину показав, що в крові померлої 18-місячної дитини була марихуана, а у п’ятирічної дитини – кокаїн.

Суди над Джонсон і Велч мають розпочатися пізніше цього року.

Дослідження, проведене в червні 2023 року Центром досліджень і політики травматизму при Національній дитячій лікарні, засвідчило, що в період з 2009 по 2018 рік було 279 смертельних випадків від використання вогнепальної зброї за участю дітей.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влад та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.