Рішенням МОК Ольга Харлан отримала автоматичну кваліфікацію на Олімпіаду-2024

Повідомляє Вадим Гутцайт у Facebook

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) надав українській фехтувальниці Ользі Харлан ліцензію на Олімпійські ігри, які відбудуться 2024 року в Парижі.

Президент Національного олімпійського комітету (НОК) України Вадим Гутцайт заявив, що рішенням МОК Харлан кваліфікована до участі в Олімпіаді.

“Попри весь хейт, який я особисто та моя команда пережили за ці 24 години, наполегливо працюючи заради українських атлетів і не реагуючи на нього, вже є перший результат”, – написав Гутцайт.

Він додав, що комітет працює над тим, щоб не допустити більше таких ситуацій.

“Триває робота зі зняття “чорної картки” для подальших змагань Ольги та недопущення аналогічних ситуацій в інших видах спорту”.

Надлишок нафти на світовому ринку штовхає її ціну вниз, а разом з нею нижче встановленого порогу у $60 за барель опустилася і вартість російського сорту.

У Бразилії у шістьох пацієнтів виявили ВІЛ після трансплантації органів, які надала служба донорства Ріо-де-Жанейро.

Вчені з Університету Джорджа Вашингтона дійшли висновку, що чорний шоколад та інші продукти з какао можуть містити шкідливі метали, зокрема свинець та кадмій.

17 жовтня Україна отримала від Швейцарської агенції з розвитку та співпраці важку машину для розмінування GCS-200. Загалом впродовж року Швейцарія передасть три машини для розмінування, котрі передадуть піротехнічним підрозділам ДСНС.

Ірландський актор Баррі Кеоган приєднався до зіркового складу фільму “Гострі картузи”.