В Австралії розбився військовий гелікоптер: є загиблі

Джерело: Reuters

В австралійському штаті Квінслед розбився військовий гелікоптер, внаслідок чого загинули щонайменше чотири людини. Через аварію довелося зупинити навчання Talisman Saber.

Як розповіли в інформагентстві, вчора ввечері, 28 липня, гелікоптер впав в океан біля острова Гамільтон, що приблизно за 890 км на північ від столиці штату Брісбен.

Міністр оборони Австралії Річард Марлз заявив, що в цьому районі розгорнули місію з пошуку зниклого гелікоптера MRH-90 та чотирьох членів його екіпажу. Своєю чергою, керівник військових навчань бригадний генерал Даміан Хілл повідомив, що їх призупинили після катастрофи.

“Я ініціював Pause-Ex по всій Австралії для всіх учасників Talisman Saber, щоб дати їм усім, незалежно від їхньої нації, зв’язатися з ними та повідомити їхні сім’ї, що відбувається”, — прокоментував Хілл.

ДОВІДКОВО. Talisman Saber – двотижневі військові навчання, у яких беруть участь понад 30 тисяч військових з 11 інших країн. Вони показують силу та єдність на тлі нарощування військової сили Китаю в регіоні.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.  

Колишній лідер збірної України з футболу Євген Коноплянка завершив кар’єру.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

В суботу, 7 вересня, тисячі людей вийшли на вулиці Франції, щоб протестувати проти призначення президентом країни Емманюелем Макроном правоцентриста Мішеля Барньє прем’єр-міністром Франції.