Український боксер Олександр Усик пожертвував понад 12 млн грн на відбудову через UNITED24

Джерело: Ярослава Гресь/Facebook

З початку повномасштабного вторгнення РФ, український боксер, чемпіон світу у першій важкій вазі Олександр Усик пожертвував через платформу UNITED24 понад 12 мільйонів гривень. Частину коштів спортсмен передав на відновлення будинку в Ірпені.

Як зауважила координаторка платформи UNITED24, Усик їй зателефонував та запропонував закрити суму збору на відновлення будинку в Ірпені. За словами Гресь, необхідно було переказати близько 2 млн грн.

Збір закрито…Дякуємо, чемпіоне!, — написала вона.

Загалом, з грудня 2022, від початку свого амбасадорства, Усик пожертвував понад 12 мільйонів гривень тільки через UNITED24.

Український спортсмен став амбасадором платформи UNITED24 за напрямом “Відбудова України” восени 2022 року.

Довідка. United24 — глобальна ініціатива з підтримки України, запущена 5 травня 2022 року українською владою під час російсько-української війни; фандрайзингова платформа. Станом на 7 грудня 2022 року вдалося зібрати понад 237 млн дол. донатів зі 110 країн.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влад та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.