Міжнародні партнери передали Україні понад 500 систем Tesla Powerwall для зберігання електроенергії

Джерело: пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Україна отримала від міжнародних партнерів 508 систем зберігання енергії Tesla Powerwall, які дозволять забезпечити об’єкти критичної та соціальної інфраструктури електрикою під час можливих відключень.

“Tesla Powerwall – це ще одне ефективне рішення в умовах енергетичного терору Росії. Вони допоможуть забезпечити резервну електроенергію там, де це найбільше потрібно. Тому навіть в умовах відключення світла критична інфраструктура продовжить працювати, лікарі зможуть далі рятувати життя, вчителі – проводити уроки, а українці – залишатися на зв’язку з рідними”, – пояснив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Системи Powerwall працюють за принципом павербанка: заряджаються від електроенергії та тримають заряд 12–14 годин. Вони можуть працювати разом із сонячними панелями та заряджатися від сонця.

Як розповіли у відомстві, Україна вже має досвід використання Tesla Powerwall. Понад рік тому держава отримала близько 50 Powerwall . Системи працюють у лікарнях, амбулаторіях на деокупованих територіях, а також допомагають зберігати інтернет та зв’язок у прифронтових містах Донеччини й Миколаївщини.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.