Вночі окупанти атакували Україну дронами: вибухи лунали на Київщині та Одещині

Джерел: КМВА, мер Києва Віталій Кличко та Одеська ОВА

Вночі 2 серпня російські окупаційні війська атакували Україну ударними безпілотниками: вибухи лунали у Київській та Одеській областях.

За інформацією КМВА, цієї ночі росіяни вкотре намагались атакували столицю ударними БпЛА. Попередньо, для цього були використані баражуючі боєприпаси типу “Shahed”.

Ворожі дрони заходили у столицю одночасно з різних напрямків, проте завдяки силам ППО всі ворожі цілі – понад 10 – були вчасно збиті.

Водночас унаслідок падіння уламків у Соломʼянському, Голосіївському та Святошинському районах Києва зафіксовано пошкодження нежитлових приміщень та дорожнього покриття.

Водночас за даними мера Віталія Кличка внаслідок падіння уламків збитих БпЛА у Солом’янському районі пошкоджено нежитлове приміщення, а у Святошинському загорілось дерево. Інформація щодо вибухів у Голосіївському районі не підтвердилась.

Щодо Одещини та за інформацією голови ОВА Олега Кіпера, цієї ночі війська РФ атакували портову та промислову інфраструктуру області.

Як наслідок – виникли пожежі, пошкоджено елеватор. На місці працюють всі відповідні служби.

Інформації про потерпілих внаслідок нічної атаки росіян станом на ранок не надходило.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…