Співголову нині забороненої «ОПЗЖ» Рабіновича заочно відправили під варту у справі про держзраду

Джерело: Державне бюро розслідувань.

Співголову вже забороненої партії “Опозиційна платформа ㅡ За життя” Вадима Рабіновича суд заочно відправив під варту. Його підозрюють у державній зраді.

Запобіжний захід обрав Печерський суд Києва. Нині він переховується в Ізраїлі. У березні 2022 року він поїхав туди “на офіційне запрошення парламенту Ізраїлю на зустріч із парламентарями”, але після хвороби й операції нібито “не повністю працездатний”.

26 липня Рабіновичу правоохоронці повідомили про підозру. За даними слідства, він поширював серед населення та політичного керівництва країн ЄС антиукраїнську пропагандистську інформацію, що допомагало РФ досягати своїх військово-політичних цілей. Також його дії Росії в проведенні ідеологічної підривної діяльності проти України.

Співголові забороненої “ОПЗЖ” може загрожувати до 15 років ув’язнення.

Йому оголосили про підозру шляхом скерування запиту про міжнародну допомогу до Ізраїлю

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.