Українські рятувальники отримали від Естонії 4 повнопривідних авто на базі Ford

Джерело: Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

Українські надзвичайники отримали чергову партію допомоги від естонських колег, яка посилить спроможності ДСНС у сфері підводного розмінування.

1 серпня відбулася зустріч керівництва ДСНС із Головою правління Пією Каллас та представниками Асоціації рятувальників Естонії – Рaasteliit. У ході візиту українські рятувальники отримали 4 повнопривідних авто на базі Ford, які надалі переобладнають відповідно до напрямку застосування.

Голова ДСНС Сергій Крук подякував пані Каллас за підтримку.

Зображення: ДСНС

“Гуманітарну допомогу, яку ми неодноразово отримували від рятувальників Естонії, зараз використовують рятувальники всієї країни. Понад 90 металошукачів, 4 спеціалізованих автомобілі – це надзвичайно необхідний ресурс для наших підрозділів”, – зазначив Сергій Крук.

Своєю чергою, Піа Каллас підкреслила наміри Рaasteliit і надалі підтримувати рятувальників України.

За даними ДСНС, з початку повномасштабної війни Асоціація  передала для українських рятувальників різноманітне піротехнічне обладнання, модульні будинки Сontainex для особового складу, санітарний контейнер модульного типу та контейнер із медичним обладнанням, спеціальний автомобіль, обладнаний трейлером-кухнею з необхідним обладнанням, кухонною технікою та генератором, які зараз використовуються зведеними загонами ДСНС на деокупованих територіях. Зокрема, легкові авто та інше майно, а також й те, яке рятувальники використовували під час ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.  

Колишній лідер збірної України з футболу Євген Коноплянка завершив кар’єру.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

В суботу, 7 вересня, тисячі людей вийшли на вулиці Франції, щоб протестувати проти призначення президентом країни Емманюелем Макроном правоцентриста Мішеля Барньє прем’єр-міністром Франції.