СБУ затримала коригувальників, які наводили ворожі удари по Харкову

Джерело: СБУ.

Кіберфахівці СБУ викрили та затримали двох інформаторів РФ, які збирали дані про підрозділи ЗСУ на території Харкова та наводили на ці об’єкти удари окупантів.

Коригувальники переміщувалися територією Харкова на велосипедах і знімали місця, де, на їхню думку, дислокуються українські військовослужбовці.

Надалі фігуранти відмічали ці локації на гугл-карті та відправляли скріншоти з відмітками до свого російського куратора.

Співробітники СБУ затримали обох учасників групи під час збору даних про дислокацію одного з підрозділів Сил оборони.

Джерело: СБУ

Зараз слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

Також у межах кримінального провадження перевіряється їхня причетність до наведення на Харків російських дронів-камікадзе “Шахед” під час нічної атаки 1 серпня цього року.

Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.