Румунія засудила російський «воєнний злочин» біля свого кордону

Джерело: Клаус Йоганніс/Twitter

2 серпня президент Румунії Клаус Йоганніс прокоментував  російську атаку по українській інфраструктурі на Дунаї.

Він наголосив, що продовження російських нападів на українські порти поблизу Румунії є “неприйнятним”.

Це воєнні злочини, і вони ще більше впливають на здатність України передавати свої продовольчі товари тим, хто потребує допомоги у світі, – зазначив Йоганніс.

Раніше у Sky News підтвердили місце атаки в межах одного кілометра від території Румунії, а отже, території НАТО.

Нагадаємо, 24 липня президент Румунії засудив удари Росії по інфраструктурі річкових портів України, назвавши напади “ескалацією” війни.

У ніч на 2 серпня росіяни завдали удару по порту в Ізмаїлі в Одеській області. Внаслідок атаки пошкоджено елеватор.

Проти Гарві Вайнштейна з’явилося нове обвинувачення. Прокуратура не оприлюднила подробиць, а адвокат Вайнштейна заявив, що він не знає нічого про нову обвинувачувачку.

Актор Девід Швіммер нещодавно зізнався, що його кар’єра могла б піти зовсім іншим шляхом, якби він не відмовився від ролі у фільмі “Люди в чорному” 1997 року. На той час актор здобув велику популярність завдяки своїй ролі в серіалі “Друзі”, але він вирішив зосередитися на власному фільмі, замість того щоб прийняти пропозицію зіграти головну роль у культовому фільмі.

Росія проводить інформаційні маніпуляції, часто маскуючи їх під українські ініціативи, зокрема через створення псевдоукраїнських сторінок у соцмережах.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у п’ятницю, 20 вересня, здійснить візит до України.

Згідно з листом, який Reuters опублікував у четвер, Німеччина має намір схвалити близько 400 мільйонів євро військової допомоги Україні.