Українські волонтери розробляють недорогі ракети для «розгрому» російської ППО, – France 24

Джерело: France 24

В Україні волонтери розробили недорогу крилату ракету, яка, як сподіваються, зможе “подолати” російську протиповітряну оборону, щоб ракети з боєголовками з більшою ймовірністю досягали своїх цілей. 

Винахідники – волонтери виготовили вже сотні мінометів. 

Крилата ракета “Трембіта“ розроблена волонтерами в Україні буде в сотні разів дешевша за західні боєприпаси.

Фото: trembita.systems

“Ракети з боєголовками матимуть дорожчу електроніку, щоб вони могли точно вражати цілі. Але тисячі приманок будуть дуже дешевими: ми хочемо подолати протиповітряну оборону росіян, щоб наші ударні ракети вразили їхні цілі”, — пояснює Сергій, волонтер конструкторського бюро “Парс”.

Група волонтерів з різних куточків України спостерігають за демонстрацією ракети. Вони зацікавлені в тому, що допомогти виробляти “Трембіту” в багатьох місцях.

“Я дуже рада, що таке виробництво розвивається в Україні. І мені подобається, як ця зброя розроблена, щоб дозволити солдатам діяти далі від лінії фронту”, — каже Юлія, волонтер із Київської області.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…