В Офісі президента показали, який вигляд має Каховське водосховище після підриву ГЕС (Відео)

Джерело: Андрій Єрмак у Telegram.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак оприлюднив відео, на якому видно, як виглядає Каховське водосховище після підриву російськими окупантами гідроелектростанції.

“Каховське водосховище та ГЕС після російського теракту”, – саме так підписав керівник ОПУ опубліковане відео.

Зазначимо, що, за даними “Укргідроенерго”, на відбудову Каховської гідроелектростанції, яку підірвали російські окупанти, необхідно близько шести років. Розробка експериментального проєкту відбудови Каховської ГЕС займе два роки.

“На першому етапі також планується проєктування тимчасової греблі водосховища. Після деокупації це допоможе швидко розпочати будівництво тимчасової гідроспоруди для перегородження водосховища і за умов паводку допоможе наповнити його водою до необхідного рівня”, – пояснили в компанії.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.