У Нью-Йорку відбудуться спеціальні покази українського фільму про війну «Клондайк»

Джерело: Державне агентство України з питань кіно.

У Нью-Йорку відбудуться спеціальні покази української стрічки режисерки Марини Ер Горбач – “Клондайк”.

Спеціальні покази та рубрика “питання-відповідь” проходитимуть з 4 по 6 серпня о 19:00 за східним часом у кінотеатрі Angelika Film Center за адресою: 18 W. Houston St., New York, NY 10012.

У центрі сюжету – історія сім’ї з Донеччини. 2014 рік, село Грабове, Ірка (Оксана Черкашина) та Толік (Сергій Шадрін) чекають  народження своєї першої дитини. Поява озброєних чужинців на околицях села на всіх справила однаково сильне враження. А ось рішення, як тепер діяти, усі приймають різне. Ірка в жодному разі не хоче покидати рідний дім. Поки Толік не приховує свого захоплення “ополченцями”, брат жінки Ярік (Олег Щербина) думає, яким чином він міг би чинити опір.

Головні ролі у фільмі виконали Оксана Черкашина, Сергій Шадрін і Олег Щербина.

Український Оскарівський Комітет обрав стрічку офіційним представником від України на премію “Оскар-2023” у номінації “Найкращий міжнародний повнометражний фільм”.

У січні 2022 року стрічка отримала нагороду за “найкращу режисуру світового кіно” на кінофестивалі “Санденс” – головному фестивалі незалежного кіно в США.

Призер фестивалів “Санденс” та “Берлінале”, “Клондайк” здобув загалом понад 40 міжнародних нагород.

Надлишок нафти на світовому ринку штовхає її ціну вниз, а разом з нею нижче встановленого порогу у $60 за барель опустилася і вартість російського сорту.

У Бразилії у шістьох пацієнтів виявили ВІЛ після трансплантації органів, які надала служба донорства Ріо-де-Жанейро.

Вчені з Університету Джорджа Вашингтона дійшли висновку, що чорний шоколад та інші продукти з какао можуть містити шкідливі метали, зокрема свинець та кадмій.

17 жовтня Україна отримала від Швейцарської агенції з розвитку та співпраці важку машину для розмінування GCS-200. Загалом впродовж року Швейцарія передасть три машини для розмінування, котрі передадуть піротехнічним підрозділам ДСНС.

Ірландський актор Баррі Кеоган приєднався до зіркового складу фільму “Гострі картузи”.