«єВідновлення»: майже 400 млн гривень виділено українцям для відновлення пошкодженого житла

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

У межах програми “єВідновлення” вже погоджено виплату допомоги 4 806 заявникам на загальну суму 389 мільйонів гривень.

Ці кошти можуть бути використані заявниками на ремонт власної оселі.

Загалом від старту реалізації програми “єВідновлення” українці вже подали 31 176 заяв для отримання грошової допомоги на дрібний ремонт пошкодженого житла. Найбільше – мешканці Харківської, Київської, Херсонської, Миколаївської та Донецької областей.

Крім того, при органах місцевого самоврядування створено 520 комісій. Вони розглядають заяви, обстежують пошкоджене житло й ухвалюють рішення щодо призначення допомоги.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.