В українській розвідці назвали мету атак на російську столицю

Джерело: коментар представника Головного управління розвідки Андрія Юсова в етері телемарафону.

У ГУР МОУ прокоментували нещодавні атаки безпілотників на Москву. За словами Андрія Юсова, завдання шкоди матеріально шкоди – не голене завдання таких атак.

Він уточнив, що основна мета атак на російську столицю – політичні наслідки для країни-агресорки.

“Що побачив цілий світ? Що режим Путіна, його путінська Росія не спроможна захистити власну територію, власну столицю і навіть об’єкти, які пов’язані з їхнім сектором безпеки і оборони”, – пояснив представник ГУР.

Він додав, що подібні атаки є серйозною антирекламою для Росії, яка постачає зброю низці країн світу, зокрема засоби РЕБ та ППО.

“Я думаю, що після останніх подій їхня вартість умовно на міжнародному ринку озброєнь значно впала і похитнулась. Навряд чи після такої реклами хтось захоче щось купувати у рашистів”, – резюмував Юсов.

ДОВІДКА: у ніч на 30 липня та 1 серпня Мокву атакували безпілотники В обох випадках були влучання у будівлю “Москва-Сіті”, де розташовано офіси декількох російських міністерств. Кремль звинуватив в атаках Україну.

23 жовтня Європейський банк реконструкції та розвитку підписав угоду з Харковом на 25 мільйонів євро кредитних ресурсів та 10 мільйонів євро безповоротного гранту.

Станом на 23 жовтня, внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ, в Україні постраждало більше ніж 2230 дітей.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 23 жовтня. З початку доби відбулося 132 бойових зіткнення.

23 жовтня Рада Європейського Союзу остаточно схвалила виділення Україні кредиту у 35 мільярдів євро коштом відсотків від заморожених російських активів.

На ярмарку оборонної промисловості Saha Expo, що триває у Туреччині, компанія Baykar підписала договір про співпрацю з Україною.