В Україні через спеку продовжує зростати споживання електроенергії – «Укренерго»

Джерело: “Укренерго”.

Через підвищення температури повітря рівень споживання електроенергії продовжує зростати. Відтак, вчора, у четвер, у вечірні години пік споживання був на 4% більшим, ніж у середу.

Зазначається, що споживання зростало упродовж всього тижня разом з підвищенням температури повітря. Найвищим за 4 робочі дні воно було вчора, у четвер.

Однак спека найближчими днями лише посилиться. Тому в “Укренерго” наголосили, що  дуже важливо економно використовувати електроенергію, адже це дозволить зменшити навантаження на енергосистему та дати час енергоблокам завершити необхідні ремонти.

Наразі кількість електростанцій в роботі обмежена. Адже тривають масштабні ремонти на багатьох теплових електростанціях, а також у планових ремонтах – частина атомних енергоблоків. Це суттєво обмежує можливість забезпечувати зростаюче споживання, особливо у вечірні години.

Як допомогти енергосистемі?

Ощадливо споживайте електроенергію:

  • охолоджуйте приміщення не нижче 23˚С;
  • вимкніть потужні електроприлади або користуйтеся ними по черзі;
  • переносьте користування електроприладами на ранкові або нічні години доби;
  • вимикайте світло, коли виходите з приміщення.

За даними “Укренерго”, сьогодні здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини з 3:00 до 11:00 та у вечірні години максимального споживання 15:00 до 23:00 потужністю до 344 МВт, а також з Молдови з 8:00 до 11:00 та 18:00 до 24:00 до 10 МВт. Експорт відсутній.

Надлишок нафти на світовому ринку штовхає її ціну вниз, а разом з нею нижче встановленого порогу у $60 за барель опустилася і вартість російського сорту.

У Бразилії у шістьох пацієнтів виявили ВІЛ після трансплантації органів, які надала служба донорства Ріо-де-Жанейро.

Вчені з Університету Джорджа Вашингтона дійшли висновку, що чорний шоколад та інші продукти з какао можуть містити шкідливі метали, зокрема свинець та кадмій.

17 жовтня Україна отримала від Швейцарської агенції з розвитку та співпраці важку машину для розмінування GCS-200. Загалом впродовж року Швейцарія передасть три машини для розмінування, котрі передадуть піротехнічним підрозділам ДСНС.

Ірландський актор Баррі Кеоган приєднався до зіркового складу фільму “Гострі картузи”.