СБУ відзвітувала про арешт «активів російських олігархів» на майже 190 млрд грн

Повідомляє Служба безпеки України в Telegram

Служба безпеки України проводить системні розслідування щодо причетності російських олігархів та бізнесменів до фінансування війни РФ проти України. 

“Кожен спонсор російського тероризму має сидіти на лаві підсудних поруч із Путіним. Тому що вони – повноцінні співучасники злочинів. За їхні гроші Росія запускає ракети і дрони. СБУ зробить усе, щоб дослідити всі бізнес-ланцюжки, які ведуть до фінансування війни, і довести їх у міжнародному трибуналі. Зрештою, російські активи мають працювати на користь України. Вже сьогодні СБУ активно “дерусифікує” бізнес, який працює на ворога, дотримуючись жорсткої лінії щодо його санкцій, арешту і конфіскації”, – зазначив голова СБУ Василь Малюк.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну СБУ арештувала бізнес-активів російських олігархів на майже 190 млрд грн та  запровадила економічні санкції проти понад 4 тисяч російських компаній, які безпосередньо фінансують військову агресію і допомагають обходити санкції,  закуповувати військові матеріали, техніку та компоненти в інших країнах. 

Василь Малюк наголосив, що спецслужба створила список російських компаній та бізнесменів, які фінансують війну, та ретельно перевіряє кожного фігуранта й збирає матеріали, які стануть доказами у кримінальних провадженнях за статтями Кримінального кодексу України, що стосуються посягань на територіальну цілісність та недоторканність України, планування та ведення агресивної війни.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.