Телескоп James Webb сфотографував туманність «Кільце» у формі бублика

Джерело: Space.com.

Космічний телескоп James Webb зробив світлину туманності “Кільце” у формі бублика, що знаходиться в сузір’ї Ліри.

Ця туманність, відома як NGC 6720 та Мессьє 57, розташована приблизно за 2 200 світлових років від Землі. Космічний об’єкт у формі бублика видно навіть за допомогою невеликих телескопів впродовж літа.

Зображення: Space.com.

Туманність “Кільце” – це  сяючі залишки давно померлої зірки, класу астрономічних об’єктів, які називаються «планетарними туманностями», які до певної міри не мають нічого спільного з планетами. У його середині є біла цятка, яка представляє зірку білого карлика  — те, що залишилося від ядра цього вимерлого зоряного тіла.

П’ять років тому, 20 травня 2019-го, Володимир Зеленський офіційно став президентом України.

Станом на 20 травня Сили оборони України контролюють Вовчанськ (Харківська область) приблизно на 60%. Водночас російські військові не припиняють штурмувати місто, зазначив заступник голови Харківської ОВА Роман Семенуха.

У ніч на 19 травня Олександр Усик переміг Тайсона Ф’юрі, ставши абсолютним чемпіоном світу в надважкій вазі. Українські користувачі соцмереж почали публікувати меми про боксерський поєдинок.

Джерело: InformNapalm  InformNapalm продовжує проводити розслідування на основі даних, отриманих від хактивістів групи “Кібер Спротив”,…

Заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади Максим Жорін прокоментував поточну ситуацію на фронті.