Toyota планує масово виробляти «повністю безпілотні роботи-таксі» на базі ШІ

Джерело: Hypebeast

Дві компанії, що належать Toyota, Toyota Motor Investment Company (TMCI) і GAC Toyota Motor Company (GTMC) увійшли в спільне підприємство з провідною компанією з автономного водіння Pony.ai — з наміром масово виробляти “повністю безпілотні робо-таксі”.

У рамках спільного підприємства китайські компанії Toyota інвестують понад 139 мільйонів доларів США у компанію Pony.ai.

Умови партнерства передбачають, що GTMC надасть Pony.ai акумуляторні електромобілі під брендом Toyota, які оснащені системами резервування автомобіля і вважаються придатними для розвитку автономного водіння L4. Транспортні засоби будуть оснащені технологією автономного водіння і працюватимуть на мережевій платформі робо-таксі Pony.ai – “PonyPilot+”.

Компанії кажуть, що хочуть “надавати безпечні та зручні послуги робо-таксі для водіїв”, а також збільшити наявний парк із 200 автомобілів, які зараз тестуються в Гуанчжоу, Пекіні, Шанхаї та Шеньчжені.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.