Південна Корея евакуює тисячі людей через наближення тайфуну

Джерело: AL Jazeera

У вівторок, 8 серпня, понад 1000 транспортних засобів почали перевозити приблизно 36 000 скаутів, переважно підлітків, зі скаутського молодіжного табору джемборі, який відкрився минулого тижня в Буані. У ньому беруть участь представники 156 країн.

У  вівторок оголосили про евакуацію через наближення “потужного тайфуну” і десятки тисяч скаутів стоять в черзі, щоб потрапити в автобуси, які прямують до альтернативного житла в Сеулі та околицях.

Більшість скаутів будуть розміщені в Сеулі та столичному районі, де офіційні особи забезпечили університетські гуртожитки, державні та корпоративні навчальні центри та готелі. 

Високі температури вже змусили тисячі скаутів із Великої Британії та Сполучених Штатів покинути це місце. Британських скаутів – близько 4500 – перевели до готелів у Сеулі, тоді як американських скаутів, чисельністю близько 1000, перемістили до Кемп Хамфріс, великої військової бази США.

“Це вперше за понад 100 років Всесвітніх скаутських джамборі, коли нам доводиться стикатися з такими складними викликами. Дуже прикро, що ці несприятливі погодні умови змусили нас змінити наші плани”, — сказав Ахмад Альхендаві, генеральний секретар Всесвітньої організації скаутського руху.

Тропічний шторм Ханун звивався навколо південно-західних островів Японії понад тиждень, проливаючи дощі, вимикаючи електроенергію та руйнуючи будинки.

За прогнозами Ханун принесе сильний вітер і проливні дощі в Південну Корею з середи по п’ятницю. Міністерство безпеки Південної Кореї доручило місцевим чиновникам підготуватися до закриття прибережних територій, пішохідних стежок, річкових парків, підземних тунелів та інших місць, уразливих до повеней.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Національній академії наук Білорусі вирішили скласти списки співробітників, котрим дозволять користуватися Інтернетом на робочому місці. Про це із посиланням на відповідний документ повідомив білоруський учений-хімік Сергій Бесараб.