Кількість постраждалих унаслідок ракетних ударів росіян по Покровську зросла до 81

Джерело: голова Донецької ОВА Павло Кириленко

У Донецькій ОВА повідомили оновлені дані щодо наслідків ракетних ударів росіян по покровську увечері 7 серпня. Згідно з інформацією, кількість постраждалих зросла до 81.

Станом на 11 ранку 8 серпня відомо, що внаслідок двох ракетних ударів окупантів по місту Покровськ загинуло 7 осіб, ще 81 особа – постраждала.

Серед загиблих 5 мирних мешканців, рятувальник та військовий.

Серед поранених – 39 мирних мешканців (зокрема двоє дітей 2006 та 2012 року народження), 31 поліціянт, 7 рятувальників та 4 військових.

Станом на 11:00 зафіксовані пошкодження 12 багатоповерхівок, будівель готелю, прокуратури, пенсійного фонду, аптеки, двох магазинів, двох кафе та двох цивільних автомобілів.

ДОВІДКА: увечері 7 серпня – о 19:15 та 19:52 російські окупаційні війська вдарили ракетами “Іскандер” по центру міста Покровськ.

Унаслідок удару окупанти зруйнували та пошкодили багатоповерхівки, приватні будинки, адміністративні будівлі, заклади харчування, готель.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.