Байден оприлюднить запит на мільярди доларів додаткового фінансування для України – Politico

Джерело: Politico

Очікується, що 10 серпня адміністрація Джо Байдена оприлюднить запит на мільярди доларів додаткового фінансування для озброєння України.

За інформацією джерел, запит на екстрене фінансування також міститиме допомогу Тайваню та кошти для допомоги постраждалим від стихійних лих.

Жодне з джерел не надало додаткових деталей стосовно суми запиту чи конкретних цілей.

Однак, у виданні зауважили, що запит посилить вже розгорнуту боротьбу за державне фінансування у Конгресі США, оскільки багато консерваторів зберігають глибокий скептицизм відносно надання Україні додаткового фінансування без детальнішого обліку вже наданої допомоги.

Державне фінансування закінчується 30 вересня.

Пояснюється, що кошти для України, Тайваню та допомоги постраждалим від стихійних лих можуть бути прийняті з додатковими витратами, які запобіжать припинення роботи.

Читайте також: У розмові з главою МЗС Блінкен підтвердив «непохитну» підтримку України з боку США

Видання зауважує, що подолання тимчасової затримки, швидше за все, виявиться складним завданням, яке потребуватиме серйозного двопартійного підйому.

Конгрес надав Україні близько 43 мільярдів доларів після вторгнення РФ.

Зауважимо, США виділили Україні більше допомоги, ніж іншій країні світу. Загальний обсяг допомоги вже сягнув 66,2 млрд доларів.

У вересні російська армія щоденно втрачала на полі бою в Україні у середньому по 1271 особі вбитими та пораненими. Відповідні дані оприлюднив високопосадовець Північноатлантичного альянсу на брифінгу в Брюсселі в кулуарах засідання міністрів оборони 17 жовтня. 

Надлишок нафти на світовому ринку штовхає її ціну вниз, а разом з нею нижче встановленого порогу у $60 за барель опустилася і вартість російського сорту.

17 жовтня Україна отримала від Швейцарської агенції з розвитку та співпраці важку машину для розмінування GCS-200. Загалом впродовж року Швейцарія передасть три машини для розмінування, котрі передадуть піротехнічним підрозділам ДСНС.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки Leopard, ракети до системи ППО IRIS-T SLM та гаубиці Panzerhaubitze.

Володимир Зеленський презентував українцям план перемоги України над РФ. Українці та партнери відреагували критично. 

Президенту більше не вірять та публічно критикують навіть ті, хто ще рік тому наголошував на необхідності утриматися до нашої перемоги. Поглянемо на ключові пункти плану, які розчарували українців.