Співзасновник Яндекс розкритикував «варварське» вторгнення Росії в Україну

Джерело: Reuters

У четвер, 10 серпня, Співзасновник російської компанії Яндекс Аркадій Волож засудив “варварське” вторгненням Росії в Україну.

На особистому вебсайті Волож описав себе як “ізраїльського технологічного підприємця, який народився в Казахстані”, викликавши певну критику в російських ЗМІ за те, що він, очевидно, применшує свої зв’язки з Росією.

“Вторгнення Росії в Україну є варварством, і я категорично проти цього. Мене жахає доля людей в Україні – багато з них мої особисті друзі та родичі – чиї будинки щодня бомбардують. Хоча я переїхав до Ізраїлю у 2014 році, я повинен взяти на себе свою частку відповідальності за дії країни”, – написав Волож, який має і російський, і ізраїльський паспорти.

Волож розвинув Яндекс у Росії, створивши найбільшу технологічну компанію в країні та вивівши її на фондову біржу США Nasdaq у 2011 році.

Він залишив посаду генерального директора та залишив раду директорів після того, як Євросоюз включив його до списку санкцій проти російських юридичних та фізичних осіб у червні 2022 року. Волож назвав рішення ЄС “хибним”.

Він сказав, що з початку війни зосереджувався на підтримці російських інженерів, які хотіли покинути країну.

“Тепер ці люди вийшли і можуть розпочати щось нове, продовжуючи розвивати технологічні інновації. Вони стануть величезним надбанням для країн, у яких вони зупиняться”, — сказав Волож.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.