У Чернігові на місці зруйнованого стадіону планують побудувати новий за 620 мільйонів гривен

Джерело: “Суспільне Чернігів

Міністерство молоді та спорту України виділить 20 млн грн на підготовку кошторисної документації щодо будівництва нового стадіону Гагаріна у Чернігові, який раніше зруйнували росіяни. Загалом проєкт оцінили у 620 млн грн.

За словами начальника департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОВА Андрія Шемеця, для будівництва залучать кошти з держбюджету. Цього року міністерство виділить перший транш.

“Спілкуючись з Міністерством, спілкуючись з директором державного підприємства, ми визначили, що це буде мультифункціональний стадіон. Будемо підлаштовувати під трибунами критий легкоатлетичний манеж”, – сказав Андрій Шемець.

11 березня 2022 року у Чернігові росіяни розбомбили стадіон ім. Гагаріна і бібліотеку поруч із ним. За ніч впали п’ять авіабомб великої потужності.

Шемець зауважив, що до стадіону приїхали і наші експерти, і фахівці, які займаються будівництвом нових будівель, з-за кордону.

“Наприклад, трибуну одну можна залишити, все інше, що можна демонтувати та зробити мультифункціональний, сучасний стадіон із підтрибунними приміщеннями, з окремими залами, розминочними полями”, – сказав Шемець.

Фото: Суспільне Чернігів

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.