Азербайджан долучився до країн, які проводитимуть тренінги для українських спеціалістів у сфері розмінування

Джерело: пресслужба МВС

10 серпня відбулася зустріч заступника Глави МВС Богдана Драп’ятого з азербайджанською делегацією на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Азербайджану в Україні Сеймуром Мардалієвим.

Драп’ятий висловив вдячність партнерам за всеосяжну допомогу нашій країні на тлі повномасштабного вторгнення РФ. Та розповів партнерам, що вторгнення окупаційних військ РФ та масове застосування ними різноманітних систем озброєння і мінування призвело до масштабного забруднення територій, населених пунктів та об’єктів інфраструктури вибухонебезпечними предметами.

Своєю чергою, Сеймур Мардалієв заявив, що його країна повністю стоїть на стороні офіційного Києва і й надалі підтримуватиме нашу країну у боротьбі проти росіян.

Він додав, що Азербайджан вже взяв на себе політичні зобов‘язання щодо допомоги Україні.

Мовиться про чотири напрямки співпраці у яких офіційний Баку готовий допомогти Україні: медико-психологічну реабілітацію для українських дітей, які постраждали внаслідок вторгнення РФ, реабілітацію військовослужбовців, надання допомоги в енергетичному секторі та післявоєнна відбудова України.

Також сторони обговорили організацію майбутніх тренінгів на території Азербайджану задля обміну досвідом у питанні гуманітарного розмінування.

Азербайджан долучається до списку країн, які проводитимуть тренінги для українських спеціалістів у сфері розмінування. Наш досвід дуже цікавий для вас. Ми говоримо не лише про національні можливості, але й про міжнародні місії у яких був залучений Азербайджан, – зазначив Мардалієв.

Окрім того, азербайджанська сторона анонсувала новий пакет допомоги Україні, котрий міститиме машина для механізованого розмінування.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.