ВАКС дозволив націоналізувати завод в Конотопі, який належить російському сенатору

Джерело: Міністерство юстиції України

Сьогодні,10 серпня, Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення стягнути у дохід держави активи, що належать сенатору Ради Федерації РФ Сергію Калашнику.

Відтак, рішенням ВАКС у дохід держави стягнуто 100% статутного капіталу ТОВ “Мотордеталь – Конотоп”.

ТОВ “Мотордеталь – Конотоп” є одним із найбільших заводів у Європі, який займається виробництвом гільз циліндрів для автомобільних, тракторних, корабельних, тепловозних і стаціонарних двигунів внутрішнього згоряння.

Історія підприємства бере свій початок у 1943 році, коли була організована робота машинно-тракторної майстерні для дрібного ремонту автомобільної та сільськогосподарської техніки.

Відомими покупцями продукції компанії є Iveco, Mercedes-Benz, Man, Volvo, Renault, Scania, CAT, Rolls-Royce. Виробнича потужність підприємства – 5 000 000 гільз циліндрів на рік.

Що відомо про Сергія Калашника?

Сергій Калашник – громадянин РФ, російський політичний діяч та підприємець. З 2011 року – член партії “Единая Россия”, в тому ж році обраний депутатом обласної думи Костромської області РФ.

З жовтня 2020 року обіймає посаду сенатора Ради Федерації федеральних зборів РФ від виконавчого органу державної влади Костромської області, член Комітету Ради Федерації з економічної політики.

Як політичний діяч, Калашник у складі Ради Федерації РФ голосував за погодження законів РФ щодо ратифікації “договорів” про визнання так званих “ЛНР”, “ДНР”, а також після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну голосував за погодження федеральних законів, що стосуються “легалізації” анексії територій України.

Також Калашник сприяв підготовці РФ до збройної агресії проти України шляхом постачання з підконтрольного підприємства продукції, яка використовувалась для  виготовлення військової техніки.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.