Білий дім підтримав тестову хакерську атаку на ШІ, щоб перевірити, наскільки він безпечний

Джерело: Politico

Адміністрація Байдена підтримала навмисну скоординовану тестову атаку на системи штучного інтелекту (ШІ) під назвою red-teaming, яка триватиме три дні, щоб перевірити безпечність системи.

Кілька провідних компаній, включаючи OpenAI, Google і Meta, погодилися на атаки деяких з їхніх найновіших і найпотужніших систем ШІ для навчання.

Хакерська атака підкреслює те, що стало одним із ключових занепокоєнь Білого дому щодо потужних нових моделей ШІ: наскільки вони насправді безпечні та чи будуть вони становити загрозу для американських громадян або для національної безпеки в усьому світі. 

“Наша концепція – і це виходить від президента – полягає в тому, що для використання можливостей штучного інтелекту нам спершу потрібно також керувати ризиками”, – сказав Алан Міслов, старший чиновник управління науково-технічної політики Білого дому.

Він допоміг хакерам розробити командні вправи для перевірки ШІ. 

Компанії технологічної індустрії традиційно неохоче виставляли програмне забезпечення на загальний огляд для тестування. Але цього року, на заклик Білого дому, технологічні компанії OpenAI, Anthropic, Google, Hugging Face, NVIDIA, Meta, Cohere та Stability запропонували свої великі мовні моделі для ретельного вивчення.

Вони нададуть закриті версії своїх моделей для атаки з боку різноманітних хакерів – від звичайних досвідчених відвідувачів конференції до студентів місцевих коледжів, які прилетіли спеціально задля цього завдання.

Компанії погодилися, хоча є певні умови: результати тренувань не будуть оприлюднені до лютого, тож вони зможуть виправити помилки або проблеми, перш ніж користувачі про них дізнаються.

День територіальної оборони в Україні відзначають щорічно у першу неділю жовтня.

В Україні триває 956-та доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 660 тисяч осіб.

У ніч на 6 жовтня російські війська атакували Україну ударними БпЛА та ракетами різних типів. Загалом Сили оборони збили на території України 56 ворожих безпілотників та дві російські ракети.

На кінофестивалі EnergaCamerimage у Торуні, Польща, відбудеться світова прем’єра фільму “Іржа”, під час зйомок якого 3 роки тому Алек Болдвін смертельно поранив українську операторку Галину Гатчінс.

Поліція затримала у суботу, 5 жовтня, у Брюсселі шведську активістку Грету Тунберг після того, як вона разом із групою інших протестувальників заблокувала перехрестя.