США та Китай погодилися подвоїти щотижневі рейси між країнами

Джерело: Reuters

11 серпня Міністерство транспорту США (USDOT) збільшить кількість китайських пасажирських рейсів, яким дозволено здійснювати польоти до США, до 18 щотижневих рейсів туди й назад з 1 вересня, а з 29 жовтня – до 24 на тиждень, порівняно з поточними 12. Уряд Китаю погодився на таке ж підвищення для американських перевізників.

Видання зазначає, що угода є рідкісною ознакою співпраці між Китаєм та США.

“Нашою основною метою є покращене середовище, в якому перевізники обох сторін зможуть повною мірою використовувати свої двосторонні права на підтримку конкурентного балансу та справедливих і рівних можливостей між авіаперевізниками США та Китаю”, — йдеться в документі USDOT.

3 травня USDOT заявив, що дозволить китайським авіакомпаніям збільшити пасажирські послуги США до 12 тижневих рейсів туди й назад. Раніше було дозволено лише вісім рейсів китайських перевізників на тиждень.

У червні агентство Reuters повідомило, що китайські авіакомпанії уникають польотів над російським повітряним простором під час нещодавно схвалених рейсів до та з США, згідно з вебсайтом відстеження польотів FlightAware.

Росія заборонила американським авіакомпаніям та іншим іноземним перевізникам здійснювати польоти над своїм повітряним простором у відповідь на заборону Вашингтоном польотів Росії над США в березні 2022 року після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Через декілька днів після того, як регулювальні органи на два місяці зупинили польоти ракети Starship компанії SpaceX на Марс, фірмі Ілона Маска загрожує великий штраф за ймовірні порушення безпеки двох запусків минулого року.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 20 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.