Фінансування ПВК «Вагнер» може здійснюватися білоруською владою – британська розвідка

Джерело: Міноборони Великої Британії

Приватна військова компанія “Вагнер”, ймовірно, рухається до процесу скорочення та реконфігурації для зменшення витрат на заробітну плату персоналу на тлі фінансового тиску.

На думку аналітиків, після невдалого збройного заколоту в червні 2023 року російський уряд діяв проти бізнес-інтересів власника приватної військової компанії “Вагнер” Євгена Пригожина.

“Існує реальна можливість того, що Кремль більше не фінансує групу. Якщо російська держава більше не платить “Вагнер”, то другим найбільш ймовірним платником є білоруська влада”, – йдеться в огляді.

При цьому у розвідці Сполученого Королівства зазначили, що значний за чисельністю військовий контингент призведе до “значного і потенційно небажаного виснаження скромного білоруського бюджету”.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.

У вересні російська армія щоденно втрачала на полі бою в Україні у середньому по 1271 особі вбитими та пораненими. Відповідні дані оприлюднив високопосадовець Північноатлантичного альянсу на брифінгу в Брюсселі в кулуарах засідання міністрів оборони 17 жовтня. 

Надлишок нафти на світовому ринку штовхає її ціну вниз, а разом з нею нижче встановленого порогу у $60 за барель опустилася і вартість російського сорту.

17 жовтня Україна отримала від Швейцарської агенції з розвитку та співпраці важку машину для розмінування GCS-200. Загалом впродовж року Швейцарія передасть три машини для розмінування, котрі передадуть піротехнічним підрозділам ДСНС.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки Leopard, ракети до системи ППО IRIS-T SLM та гаубиці Panzerhaubitze.