У Львові семирічному хлопчику на день народження пересадили нирку 

Джерело: Перше медичне об’єднання Львова

У Львові команда Центру трансплантології Першого медоб’єднання здійснила трансплантацію хлопчику з Тернопільщини на його день народження. Влад став наймолодшим пацієнтом, якому пересадили нирку від посмертного донора у Центрі.

Фактично увесь минулий рік дитина провела у лікарні через необхідність проведення процедури діалізу. Він мав гіпоплазію – нирки хлопчика від народження були надто маленькими. З часом орган майже перестав працювати.

Фото: Перше медичне об’єднання Львова

На його сьомий день народження родині Влада зателефонували і сказали, що є донорська нирка. Донором став чоловік, який зазнав травм, несумісних із життям. Вночі мама із сином прибули до дитячої лікарні Святого Миколая.

Три роки тому Владу вже зробили пересадку нирки від його батька. Утім, орган функціонував недовго.

“Виконання ж повторних трансплантацій вимагає від лікарів особливої майстерності. Бо внаслідок попередньої пересадки є рубцеві процеси, які ускладнюють повторні операції”, – наголосили медики.

Фото: Перше медичне об’єднання Львова

Операція пройшла успішно. Дитина вже повернулася додому. Лікарі подарували йому новий наплічник – хлопчик має йти у перший клас.

Фото: Перше медичне об’єднання Львова

Станом на 16:00 в суботу, 6 липня, на фронті відбулося 83 бойові зіткнення. Від початку доби, ворог активний майже по всій лінії бойового зіткнення, концентрує зусилля наступальних дій на Лиманському і Покровському напрямках. 

Рятувальники завершили розбирати завали багатоповерхівки у Дніпрі, яку ворог потрощив понад тиждень тому.

На саміті у Вашингтоні НАТО планує зміцнити співпрацю з Південною Кореєю, зокрема щодо України.

Естонія передала Україні зенітно-ракетні комплекси малої дальності Mistral та ракети до них. Про це повідомило Міністерство оборони Естонії у суботу, 6 липня.

Улюбленець британців – кіт Ларі може покинути свій дім. В резиденції прем’єра на Даунінг-стріт побоюються через можливу ворожнечу між головним мишоловом Ларрі та кішкою Джо-Джо новообраного прем’єра Кейра Стармера.