З жовтня Microsoft припинить продовжувати ліцензії на програмне забезпечення російським компаніям

Джерело: TelecomDaily з посиланням на лист технічної підтримки компанії

Після 30 вересня американський розробник Microsoft припинить продовжувати ліцензії на програмне забезпечення російським компаніям.

Зазначено, що Microsoft більше не може приймати платежі на місцевий банківський рахунок як оплату за свої послуги в Росії.

“У зв’язку з цим, надсилаючи вам повідомлення за 60 днів, корпорація Microsoft сповіщає вас про те, що після 30 вересня 2023 року (дата набрання чинності) ви більше не зможете продовжувати свої підписки”, – йдеться в повідомленні.

При цьому зауважується, що активні підписки діятимуть до кінця терміну, що залишився. У майбутньому їх не можна буде продовжити.

ДОВІДКОВО. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну компанія Microsoft заявила про зупинку продажу нових продуктів в РФ. Утім відомо, що російські представництва міжнародних компаній та юридичні особи, які не потрапили під західні санкції, раніше отримували пропозиції щодо продовження ліцензії на програмне забезпечення корпорації.

Сили оборони Півдня надалі знищують ворожу техніку та озброєння, завдаючи вогневого ураження по місцях дислокації окупантів, вогневих позиціях і тилах.

На Донеччині контррозвідка СБУ затримала шість ворожих агентів, які минулого року скоригували подвійний ракетний удар по багатоповерхівці в Покровську.

Українські енергетики скасували екстрені відключення електроенергії в декількох областях країни. Станом на 9 годину ранку світло повернулося до мешканців Києва, Київської, Одеської, Донецької та Дніпропетровської областей.

На Київщині в селі Колонщина збудують другу чергу “Чудо-містечка Хансена” – житла для внутрішньо переміщених осіб старшого віку. Проживання безплатне, сплата комунальних послуг також відсутня.

14 травня Держсекретар США Ентоні Блінкен, перебуваючи з візитом у столиці України, заявив, що Росія має заплатити за те, що вона зруйнувала, і США мають намір використати для цього заморожені російські активи.