Німеччина підтримала армію України на суму приблизно 5,4 мільярда євро за 2023 рік

Джерело: Федеральний уряд Німеччини

Німеччина підтримує Україну постачанням обладнання та озброєння й опублікувала перелік військового забезпечення.

Цей перелік містить огляд послуг військової підтримки, які Німеччина надає Україні. Він включає постачання зі складів Бундесверу, промисловості та постачання від партнерів, які фінансуються коштом федерального уряду Німеччини.

Загальна сума коштів від модернізації становить приблизно 5,4 мільярда євро на 2023 рік (після 2 мільярдів євро у 2022 році) плюс дозволи на взяття зобов’язань на наступні роки в розмірі приблизно 10,5 мільярда євро. 

Ці кошти мають бути спрямовані в першу чергу на військову підтримку України. Водночас вони використовуються для фінансування заміни військового обладнання для Бундесверу, яке було передано Україні, а також німецьких внесків до Європейського фонду миру (EPF).

Командування 123 бригади територіальної оборони проведе розслідування обставин загибелі командира батальйону Ігоря Гриба, який, як повідомляється, вчинив самогубство під час бойового завдання на Вугледарському напрямку.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

Після захоплення Вугледара на Донеччині російські сили, ймовірно, продовжать спроби наступу.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.