На Київщині затримали наркоторговців, у яких вилучили рекордні за останні роки понад 20 тонн товару

Джерело: СБУ

Служба безпеки України нейтралізувала злочинне угруповання, яке збувало гуртові партії важких наркотиків і психотропів за межі України.

Зокрема, у зловмисників вилучено понад 20 тонн прекурсорів для виготовлення “товару” і майже 150 кг психотропної речовини – мефедрону на загальну суму понад 30 мільйонів гривень.

Під час багатоетапної спецоперації у березні цього року Служба безпеки затримала організатора злочинної групи, який намагався переправити за кордон 15 кг психотропів.

Зображення: СБУ

Затриманим виявився експосадовець підрозділу Національної поліції з боротьби із наркозлочинністю.

До незаконної діяльності він залучив свого колишнього колегу, який допомагав йому підшукувати контрабандистів для прихованого перевезення заборонених речовин через так звану “зеленку”.

На завершальному етапі спецоперації співробітники СБУ затримали на Київщині третього учасника угруповання, який забезпечував комунікацію наркоділків зі спільниками.

Зображення: СБУ

За даними слідства, фігуранти отримували “товар” для продажу з двох нарколабораторій у Київській та Житомирській областях, які виготовляли промислові обсяги мефедрону.

Зображення: СБУ

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили трьом затриманим про підозру за ч. 3 ст. 305 Кримінального кодексу України (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів).

Зараз вони під вартою. Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до викритого наркобізнесу. Зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.