На Сумщину доставлено 7,6 тисячі антиген-тестів для визначення COVID-19

Джерело: Сумська військова обласна адміністрація

Загалом в Україну було доставлено 258 425 швидких діагностичних тестів для виявлення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, який спричиняє захворювання COVID-19. Їх вже розподілено по всіх областях України.

Тести закуплено у рамках спільного проєкту Міністерства охорони здоров’я України та Світового банку “Поліпшення охорони здоров’я для громадян” у співпраці з Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

Антигенні тести дозволяють виявити наявність вірусних білків у пробі від пацієнта з підозрою на COVID-19 всього за кілька хвилин. Це дозволяє виявити інфікування на найактивнішій стадії захворювання і зупинити подальше поширення вірусу.

 “Забезпечення медзакладів антиген-тестами для діагностики – один із обов’язкових заходів в рамках підготовки до епідсезону. Ми також продовжуємо секвенування вірусу, яке дозволяє відстежувати наявні штами та характер мутацій, щоб вживати оперативних заходів в разі збільшення випадків COVID-19 восени та взимку. Людям, які пропустили щеплення, зараз варто поновити захист. Рекомендований курс – це 4 щеплення, вакцина залишається безоплатною та є у всіх регіонах країни”, – зазначив Ігор Кузін, заступник міністра охорони здоров’я та головний санітарний лікар України.

Вакцинація залишається рекомендованою, зокрема для людей зі слабким імунітетом, супутніми захворюваннями та для людей, старшим за 60 років, оскільки вони належать до групи ризику для важкого перебігу захворювання. 

Загальний рекомендований курс вакцинації проти COVID-19 включає 4 щеплення. Після 5 місяців після першого курсу потрібно зробити перший бустер. Другий бустер рекомендовано  через щонайменше 4 місяці після першого. Також в Україні дозволена вакцинація проти COVID-19 для дітей від 5 років.

Вакцинацію можна провести у сімейного лікаря або в пунктах вакцинації.

Культовий персонаж DC Бетмен, який вперше дебютував у коміксах у березні 1939 року, отримає зірку на Голлівудській алеї слави.

Через декілька днів після того, як регулювальні органи на два місяці зупинили польоти ракети Starship компанії SpaceX на Марс, фірмі Ілона Маска загрожує великий штраф за ймовірні порушення безпеки двох запусків минулого року.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 20 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.