На факультеті розвідки та ССО Військової академії вперше навчаються дівчата

Джерело: представник керівництва Академії в інтерв’ю АрміяInform

У Військовій академії (м. Одеса) завершилася вступна кампанія 2023 року. Про її підсумки розповів представник керівництва Академії, зауваживши, що цьогоріч вперше за часів існування вишу на факультет розвідки й ССО були прийняті абітурієнти-дівчата.

Він зазначив, що особливо у такий тривожний час навчання майбутніх представників лав офіцерського корпусу набуває особливого значення. Саме тому цього року продовжили прийом абітурієнтів, які зробили свідомий вибір і для себе ухвалили відповідальне рішення — стати професійними військовими.

Вступна кампанія тривала з 20-го по 29 липня. Усі, хто успішно склав вступні іспити й пройшов відповідний медичний, психологічний відбір, долучилися до навчального процесу за визначеними планами.

Набір здійснювався на чотири факультети, а саме: на факультети підготовки спеціалістів десантно-штурмових військ та морської піхоти; підготовки спеціалістів військової розвідки та Сил спеціальних операцій; підготовки спеціалістів тилового забезпечення та підготовки спеціалістів ракетно-артилерійського озброєння.

Окрім цього, цьогорічний набір до військового вишу в Одесі був особливим, адже перевершив і 2021 і 2022 роки, до того ж вперше, за часів існування вишу на факультет розвідки і ССО були прийняті абітурієнти-дівчата.

Якщо порівняти з минулими роками, цьогорічна вступна кампанія була особливою. І передусім це полягає в тому, що цьогоріч державне замовлення на вступ до вишу було збільшено майже вдвічі. Тож за кількістю абітурієнтів, які вступили до 1-го курсу навчання, цей набір перевершив і 2021 і 2022 роки, — пояснив представник Академії.

Насамперед це красномовно свідчить про те, що до справи захисту Батьківщини від росіян залучаються різні верстви українського суспільства. У майбутньому вони бажають бути не просто офіцерами українського війська, а саме командирами бойових підрозділів та робити особистий внесок у благородну справу знищення окупантів.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.

У вересні російська армія щоденно втрачала на полі бою в Україні у середньому по 1271 особі вбитими та пораненими. Відповідні дані оприлюднив високопосадовець Північноатлантичного альянсу на брифінгу в Брюсселі в кулуарах засідання міністрів оборони 17 жовтня. 

Надлишок нафти на світовому ринку штовхає її ціну вниз, а разом з нею нижче встановленого порогу у $60 за барель опустилася і вартість російського сорту.

17 жовтня Україна отримала від Швейцарської агенції з розвитку та співпраці важку машину для розмінування GCS-200. Загалом впродовж року Швейцарія передасть три машини для розмінування, котрі передадуть піротехнічним підрозділам ДСНС.