Британська медсестра проведе решту життя у в’язниці за вбивство семи немовлят

Джерело: CNN

21 серпня у Великій Британії засудили медсестру Люсі Летбі до довічного ув’язнення без права умовно-дострокового звільнення – за вбивство семи немовлят і замах на вбивство ще шести інших у лікарні, де вона працювала.

Королівський суд Манчестера в північній Англії виніс Летбі довічне покарання. Медсестра відмовилася з’явитися на лаві підсудних.

18 серпня суд присяжних визнав її винною у справі, що жахнула країну і зробила її найвідомішою серійною вбивцею дітей у Великій Британії за минулий час.

Пояснюючи, чому він вирішив, що Летбі повинна провести решту свого життя у в’язниці, суддя Джеймс Госс наголосив, що “це була жорстока, розрахована та цинічна кампанія вбивства дітей”.

Суддя звернувся до Летбі так, ніби вона була в суді під час винесення вироку.

Під час цього судового розгляду ви холодно заперечували будь-яку відповідальність за свої правопорушення. У вас немає докорів сумління. Пом’якшувальних обставин немає, – зазначив він.

21 серпня прем’єр-міністр Ріші Сунак засудив Летбі за неявку до суду, зауваживши, що “це боягузтво, що особи, які вчиняють такі жахливі злочини, не зустрічаються зі своїми жертвами та не чують з перших вуст, який вплив їхні злочини мали на них самих, їхні сім’ї та близьких”.

Довідка. Люсі Летбі завдавала шкоди немовлятам, за якими мала наглядати у лікарні, а саме вводила повітря в їхню кров і шлунок, перегодовувала їх молоком, фізично нападала на них і труїла інсуліном. Впродовж року – з червня 2015 року по червень 2016 року – медсестра вбивала недоношених дітей у лікарні на північному заході Англії.

Поліція знайшла багато нотаток під час обшуку в будинку Летбі, в одній з яких було написано: “Я зла, я зробила це”.

Вона також таємно напала на 13 немовлят у відділенні новонароджених у лікарні графства Честер між 2015 і 2016 роками.

Прокурори стверджували, що її намір полягав у тому, щоб вбити немовлят, водночас обманюючи своїх колег, щоб вони повірили у природну причину смерті. Летбі звільнили з лікарні тільки влітку 2016, коли керівництво помітило зростання смертності немовлят в її зміни. Ще через рік лікарі звернулися до поліції і Люсі заарештували.

Сім’ї жертв сказали, що вони “ніколи не дізнаються, чому це сталося”.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.  

Колишній лідер збірної України з футболу Євген Коноплянка завершив кар’єру.