Надвечір ворог знову збільшив кількість ракетоносіїв у Чорному морі

Джерело: Сили оборони Півдня/Telegram

Станом на вечір 21 серпня росіяни збільшили у Чорному морі кількість ракетоносіїв до трьох — два надводних і один підводний.

Зауважується, що сумарний залп “Калібрів” може сягати 20.

Тоді як загальна кількість складу корабельного угрупування становить 11 одиниць.

У пресслужбі пояснили, що підвищення рівня напруження ворог створює навмисно, однак, закликали усвідомлювати загрозу.

Сили протиповітряної оборони напоготові. Але на сигнали повітряної тривоги реагуємо оперативно, переходячи в укриття, користуючись правилом “двох стін”, – нагадали оборонці.

Раніше у Генштабі повідомили, що протягом доби ворог завдав двох ракетних та понад 30 авіаційних ударів, здійснив 35 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

У пресслужбі попередили, що ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.

У вересні російська армія щоденно втрачала на полі бою в Україні у середньому по 1271 особі вбитими та пораненими. Відповідні дані оприлюднив високопосадовець Північноатлантичного альянсу на брифінгу в Брюсселі в кулуарах засідання міністрів оборони 17 жовтня. 

Надлишок нафти на світовому ринку штовхає її ціну вниз, а разом з нею нижче встановленого порогу у $60 за барель опустилася і вартість російського сорту.

17 жовтня Україна отримала від Швейцарської агенції з розвитку та співпраці важку машину для розмінування GCS-200. Загалом впродовж року Швейцарія передасть три машини для розмінування, котрі передадуть піротехнічним підрозділам ДСНС.