У Міноборони показали нові нарукавні знаки для воїнів Повітряних сил ЗСУ (Фото)

Джерело: Міноборони

Міністерство оборони розробило нові нарукавні знаки для воїнів Повітряних сил ЗСУ, зокрема для новоствореної 383-ї окремої бригади безпілотних авіаційних комплексів та 114-ї бригади тактичної авіації.

Відтак, срібна голова боривітра – центральний елемент нарукавного знака новоствореної 383-ої окремої бригади безпілотних авіаційних комплексів ЗСУ. Боривітер здатний протягом тривалого часу ширяти небом в пошуках здобичі, що підкреслює специфіку діяльності військової частини.

Зображення: Міноборони/telegram

“Вище за себе” – під таким гаслом і з новим символічним малюнком на рукаві нищать ворога українські льотчики-винищувачі 114-ої бригади тактичної авіації.

Знак прикрашає широкий лівий срібний перев’яз, обтяжений чорним соколом, що атакує. Чорний птах використовувався на літаках в українській авіації в часи Перших визвольних змагань 1917-1921 років.

“Центральне управління розвитку супроводження матеріального забезпечення ЗСУ продовжує роботу над відродженням українських мілітарних традицій”, – зазначили у Міноборони.

Командир 12-ї бригади спеціального призначення “Азов” Національної гвардії України, полковник Денис Прокопенко, нагородив бійців заслуженими відзнаками Національної гвардії України. Вручені нагороди охоплювали “За доблесть”, “За відвагу”, “За звитягу”, “За стійкість та незламність” і “За сумлінну службу”.

Військові зенітного ракетно-артилерійського дивізіону 47 окремої механізованої бригади збили розвідувально-ударний вертоліт ЗС РФ Ка-52, що відомий як “Алігатор”.

З річки Тиса витягли вже 29 потопленика з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Загиблим виявився громадянин України, житель міста Хуст.

Україна стикається зі значним дефіцитом електроенергії протягом більшої частини доби, що призводить до планування обмежень споживання для промисловості. Сьогодні заплановано рекордний обсяг імпорту електроенергії з 5 країн Європи.

На литовському залізничному прикордонному посту “Кяна” від вантажного поїзда, що прямував з Білорусі до Калінінградської області Росії, відчепили вагон зі знаком “Z”, що вважається символом російської агресії проти України.