В окупованому Криму знищено російський комплекс С-400,– ГУР

Джерело: ГУР МО України в Telegram

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що 23 серпня близько 10.00 години у тимчасово окупованому Криму, поблизу села Оленівка, стався вибух, в результаті якого знищено російську зенітно-ракетну систему великого і середнього радіусу дії С-400 “Тріумф”.

Внаслідок вибуху повністю знищено не лише саму установку, а й встановлені на ній ракети та весь особовий склад.

“Враховуючи обмежену кількість таких комплексів на озброєнні ворога, це ― болючий удар по системі ППО окупантів, що матиме серйозний вплив на подальші події в окупованому Криму”, – зазначили в ГУР.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.

Сьогодні, 5 жовтня, російські війська обстріляли три райони Донецької області, внаслідок чого двоє людей загинули та ще шістьох поранено.

У селищі Велентенському на Херсонщині внаслідок російської атаки поранень зазнали жінка та водій швидкої допомоги. 

93-річний американець та ветеран армії США Вітаутас Пачкаускас підтримує Україну і з початку війни вже 130 разів виходив на проукраїнські акції.

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко привіз в Миколаїв партію обладнання для моніторингового центру “Ай-Петрі СВ”, однак “за вказівкою згори” його не впустили на обʼєкт.