На Херсонщині через дії росіян згоріло близько 300 га заповідного степу в «Асканії-Новій»

Джерело: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

У Херсонській області через дії російських загарбників згоріло 300 га заповідного степу у заповіднику “Асканія-Нова”.

22 серпня тут сталася пожежа на ділянці “Великий Чапельський під”. Цю територію занесено до міжнародного списку Рамсарської конвенції про охорону водно-болотних угідь.

Вона є домівкою для багатьох рідкісних та зникаючих рослин і тварин.

Окупантам байдуже до унікальних природних комплексів, відомих в усьому світі. Вони нехтують правилами пожежної безпеки на заповідному об’єкті та свідомо знищують природу України.

“Слідом  за  Джарилгачем  російські  загарбники нищать природу біосферного заповідника “Асканія-Нова” ім. Ф.Е. Фальц-Фейна. Світ має бачити наслідки перебування росіян на українській землі. Після деокупації території ми обов’язково підрахуємо усі збитки, завдані Росією нашій унікальній природі, щоб притягнути агресора до відповідальності”, – наголосили у відомстві.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.

У вересні російська армія щоденно втрачала на полі бою в Україні у середньому по 1271 особі вбитими та пораненими. Відповідні дані оприлюднив високопосадовець Північноатлантичного альянсу на брифінгу в Брюсселі в кулуарах засідання міністрів оборони 17 жовтня. 

Надлишок нафти на світовому ринку штовхає її ціну вниз, а разом з нею нижче встановленого порогу у $60 за барель опустилася і вартість російського сорту.

17 жовтня Україна отримала від Швейцарської агенції з розвитку та співпраці важку машину для розмінування GCS-200. Загалом впродовж року Швейцарія передасть три машини для розмінування, котрі передадуть піротехнічним підрозділам ДСНС.