У Грузії розпочалися багатонаціональні військові навчання Agile Spirit

Джерело: пресслужба Міноборони Грузії

23 серпня у Грузії стартували багатонаціональні військові навчання Agile Spirit-2023. Офіційна церемонія відкриття міжнародних навчань відбулася на полігоні Спільного центру підготовки та оцінювання НАТО-Грузія (JTEC).

Командувач сил оборони генерал-майор Георгій Матіашвілі та заступник міністра оборони Грігол Георгадзе привітали військових з 22 країн.

Зокрема у навчаннях взяли участь 3600 армійці Грузії, США, Великої Британії, Туреччини, Азербайджану, Бельгії, Болгарії, Франції, Німеччини, Греції, Угорщини, Італії, Йорданії, Латвії, Литви, Молдови, Норвегії, Польщі, Румунії, Словаччини, Іспанії та Японії. Організаціями-учасницями є: Багатонаціональна дивізія — Південний Схід (MND-SE), ЛитПолУкрбриг (спільна литовсько-польсько-українська бригада імені Великого гетьмана Костянтина Острозького) та Багатонаціональний батальйон військової поліції НАТО.

Після офіційної церемонії відкриття грузинські та американські керівники навчань перемістилися на польовий тактичний командний пункт і детально ознайомилися із запланованими діями.

Зауважується, що територія навчання Agile Spirit-2023 охоплює як східну, так і західну Грузію.

Agile Spirit-2023 спрямовані на підвищення оперативної сумісності на тактичному рівні між Силами оборони Грузії, об’єднаними силами США, союзними та партнерськими силами, щоб удосконалити та зміцнити оперативні можливості під час планування та виконання операцій у багатонаціональному середовищі.

Станом на 16:00 суботи, 5 жовтня, від початку доби по всій лінії фронту зафіксували 67 бойових зіткнень. Найгарячішим залишається Покровський напрямок.

Цього тижня три українські атомні станції уклали угоди на зведення захисних споруд. Попри те, що Хмельницька — це найменша АЕС в Україні (має в експлуатації 2 енергоблоки), витрати на її захист сягнуть 1,7 мільярда гривень. Це найбільша сума серед усіх станцій.

Улітку 2024 року російські окупанти стратили чотирьох українських військових на території агрегатного заводу у Вовчанську за наказом командування.

Президента Аргентини Хав’єра Мілея звинуватили у плагіаті частини його нещодавньої промови на Генеральній асамблеї ООН, яка нагадує слова з політичного серіалу “Західне крило” (The West Wing).

Вінтажний Ferrari Анджеліні Джолі буде виставлений на аукціоні Christie’s у Парижі 20 листопада.