Японія надасть різноманітну допомогу Україні у $7 млрд – Кішіда

Джерело: interfax-Україна

23 серпня, виступаючи онлайн на третьому саміті Міжнародної Кримської платформи, прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда анонсував надання допомоги Україні в розмірі до $7 млрд.

Кішіда заявив, що Японія постійно забезпечуватиме Україні різноманітну допомогу в розмірі до $7 млрд залежно від потреб.

Також, зазначив він, країна забезпечуватиме допомогу, скориставшись своїм досвідом і знаннями в галузі повоєнного відновлення і відновлення після природних катастроф.

Глава японського уряду підтвердив, що Японія підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, включно з Кримом, а також продовжить тісно співпрацювати з міжнародним співтовариством, зокрема з країнами G7, і приєднуватиметься до подальших санкцій проти РФ.

Я відвідував Київ і Бучу в березні цього року і став свідком трагедії на власні очі. Це підтвердило переконання, що агресія РФ проти України є надзвичайним актом, що порушує основи міжнародного порядку, — наголосив він.

Кішіда також запевнив, що Японія на боці народу України для того, щоб “забезпечити мир і заново повернути його на прекрасну українську землю”.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.