У Білорусі демонтують табір ПВК «Вагнер» – дані з супутникових знімків

Джерело: Білоруська служба Радіо Свобода з посиланням на супутниковий знімок Planet Labs

У білоруському селі Цель неподалік Осиповичів триває активний демонтаж табору для російської ПВК “Вагнер”, про що свідчать супутникові знімки.

Згідно з фото, з табору вже прибрали третину всіх наметів

Інформація про це з’явилася на тлі вчорашньої авіакатастрофи в Росії, в якій, за даними російської влади, загинули голова ПВК “Вагнер” Євген Пригожин і його соратник Дмитро Уткін.

Наскільки можливо зрозуміти зі знімка від 23 серпня 2023 року, на території табору демонтували вже понад сотню наметів із 273. Один такий намет може вмістити близько 20 осіб.

Враховуюючи такі дані, можна припустити, що з табору виїхало близько 2020 вагнерівців із 5000, які там перебували.

Щодо зменшення кількості техніки, то воно є незначним.

Демонтаж перших наметів розпочався приблизно 1 серпня.

Навіщо демонтували намети, і чи виїхали вагнерівці з Білорусі, невідомо, однак формувань нових таборів на території РБ поки що не видно.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.