Близько 45% українців вважають патріотизмом «донатити й спілкуватися державною мовою» – опитування

Джерело: “Рейтинг”

Результати дослідження Соціологічної групи “Рейтинг”, проведеного до Дня Незалежності України, свідчать, що більшість опитаних українців вважають ознаками патріотизму “донатити і волонтерити” (46%) та розмовляти українською мовою (45%).

При цьому близько третини респондентів віднесли до патріотизму служити на фронті, залишатися, працювати і вести бізнес під час війни в Україні. А більше чверті вважають ознаками патріотизму цікавитися історією України.

Як повідомляється, купувати українські товари, споживати український контент, займатися громадською діяльністю обрали 9-14% опитаних. Ходити в українську церкву – 6%, знати слова гімну – 4%, носити українську символіку – 3%.

Фото: “Рейтинг”

Згідно опитування, вимушені переселенці відносно частіше обирали варіанти “донатити” і волонтерити, цікавитися історією України, займатися громадською діяльністю, споживати українські товари і контент. Водночас ті, хто проживають зараз в Україні, частіше обирали залишатися, працювати і вести бізнес під час війни.

Зазначено, що для наймолодших патріотизм відносно частіше проявляється в тому, щоб “донатити” і волонтерити, служити на фронті, цікавитися історією України та займатися громадською діяльністю. Для середнього віку такою ознакою є працювати і вести бізнес в Україні, для найстарших – залишатися в Україні.

Також результати дослідження показали, що жінки частіше вбачають патріотизм у “донатах” та волонтерстві, спілкуванні українською, чоловіки – у службі на фронті та перебуванні в Україні.

Фото: “Рейтинг”

Зауважимо, що україномовні респонденти частіше відзначають як ознаку патріотизму спілкування українською, тоді як російськомовні – працювати і вести бізнес в Україні.

Фото: “Рейтинг”

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.