Генштаб повідомив про успіхи ЗСУ на Мелітопольському та Бахмутському напрямках

Джерело: Генеральний штаб Збройних сил України

Українські воїни продовжують наступ на Мелітопольському та Бахмутському напрямках. Окупанти намагаються атакувати на Донеччині.

Зокрема у Запорізькій області ЗСУ досягли успіхів на напрямках Новоданилівка – Новопрокопівка та Мала Токмачка – Очеретувате. Захисники закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

На Бахмутському напрямку ЗСУ продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах.

Своєю чергою ворожа армія намагалась йти вперед у районах Авдіївки, Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області.

Ворог зазнає значних втрат в особовому складі, озброєнні та техніці, здійснює переміщення підрозділів та військ, активно застосовує резерви.

Також Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямках. Тривають важкі бої.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.