Нова Зеландія пропонує дозвіл на проживання українцям, які тікають від війни та прибули за спеціальною візою

Джерело: The Straits Times

Нова Зеландія в суботу, 26 серпня, оголосила про надання дозволу на проживання українським біженцям, які прибули за оголошеною минулого року спеціальною візою.

Подання заявки на постійне проживання в Новій Зеландії буде доступно для людей, які прибули в країну за спеціальною українською візою, яку отримали до 15 березня 2024 року.

“Багато з тих, хто шукав безпеки тут, у Новій Зеландії, ніколи б не сподівалися залишитися тут надовго, але оскільки війна триває, ми маємо гуманітарне зобов’язання забезпечити їм безпеку. Ми максимально спрощуємо подачу заявки на дозвіл на проживання”, – сказав міністр імміграції Ендрю Літтл.

Щоб максимально збільшити доступність, заявникам не потрібно буде складати мовний іспит, проте потрібно надати медичну довідку, характеристику, відповідати вимогам щодо ідентифікації і сплати 1 200 новозеландських доларів.

Понад 1500 спеціальних українських віз наразі видано з моменту створення спеціальної категорії минулого року з початку вторгнення Росії в Україну.

Рятувальники завершили роботи на місці російського удару по пансіонату у Сумах.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.

26 вересня президент США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.