SpaceX запустила на орбіту п’ять тисяч супутників Starlink

Джерело: пресслужба SpaceX

27 серпня американська компанія SpaceX запустила на навколоземну орбіту нову партію інтернет-супутників Starlink.

Зауважується, що запуск ракети-носія Falcon 9 з 22 міні-супутниками Starlink на борту здійснено з 40-го стартового комплексу на базі американських Космічних сил на мисі Канаверал у Флориді.

Після поділу щаблів ракети-носія перший багаторазовий щабель здійснив керовану вертикальну посадку на морську платформу-дрон Just Read the Instructions в Атлантичному океані. Зазначається, що це було вже її третє використання.

У виданні Space назвали нинішню місію “знаковою” для SpaceX, оскільки загальна кількість виведених на орбіту супутників Starlink, за підрахунками астрофізика Джонатана Макдауелла перевищила 5000 одиниць.

П’ять тисяч супутників Starlink – це багато, але, ймовірно, у майбутньому їх кількість зростатиме.

SpaceX має дозвіл на розгортання 12 000 космічних кораблів Starlink на LEO, і компанія подала заявку на отримання дозволу ще приблизно на 30 000 супутників.

Американська акторка Енн Гетевей підтвердила, що триває розробка фільму “Щоденники принцеси 3”, перша частина якого вийшла 23 роки тому.

Google випустив нову функцію, яка дозволить користувачам здійснювати пошук в інтернеті, знімаючи відео.

Будівництво кілометрової вежі Джидда в Саудівській Аравії, яка після завершення стане найвищим хмарочосом у світі, відновилося майже через сім років після зупинку робіт через антикорупційну чистку по всьому королівству.

За прогнозами синоптикині Наталії Діденко, в неділю, 6 жовтня, майже всю Україну накриє циклон Finny.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.