На Говерлі встановили національний рекорд: розгорнули український прапор площею понад 450 кв м

Джерело: пресслужба Хмельницької обласної ради

З нагоди Дня Незалежності жителі Хмельницької області піднялися на Говерлу та за допомогою повітряного змія розгорнули державний прапор площею понад 450 кв м, встановивши рекорд України.

“З нагоди Дня Незалежності України 24 серпня Хмельницьким обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді було організовано сходження на найвищу точку України – Говерлу. Після кількагодинного штурму гірської вершини учасники хмельницької команди підняли на Говерлі за допомогою повітряного змія велетенський державний стяг, встановивши таким чином національний рекорд”, – йдеться в повідомленні.

За словами директора обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Михайла Маринюка, площа синьо-жовтого прапора дорівнює 453 м².

Фото: Хмельницька облрада

Представниками Національного реєстру рекордів було зареєстроване нове досягнення – “Найбільша площа прапора, піднята на Говерлі повітряним змієм”.

На платформі “YouTube” збільшать тривалість YouTube Shorts.

Генеральна прокуратура Росії подала позов проти низки великих енергетичних компаній Shell, про що свідчать судові документи.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

За даними ЗМІ, колишній президент США Барак Обама агітуватиме голосувати за віцепрезидентку США Камалу Гарріс за місяць до виборів.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи.